Pas op voor babbeltrucs

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

Bericht van Politie Rotterdam Oost:

Ook binnen ons basisteam zijn de afgelopen dagen diverse meldingen binnengekomen van babbeltrucs. Het overkomt vaak alleen een ander, dat is wat we allemaal denken. Wacht niet tot het tegendeel bewezen is en informeer uw (groot)ouders over dit onderwerp.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.

Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips.

Op onze themapagina www.politie.nl/themas/babbeltruc.html leest u meer informatie. Ook heeft de politie video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc in zijn werk gaat en wat u er tegen kunt doen.

PolitieRotterdamOost #RNMOost #Preventie #Babbeltruc #Voorlichting #Waakzaam #Alert #Ouderen #Smoesjes #Laf #LaatZeNietBinnen

Related posts

Leave a Comment