EHBO/AED

Het laatste nieuws over EHBO & AED’s in Nesselande:

Eerste Hulp Bij Ongelukken

ehbokofferNiemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat u kunt doen, kunt u snel iemand helpen. Dit kan o.a. via een EHBO en AED/reanimatie cursus. Uiteraard zijn er ook de nodige apps die je kunnen helpen.
Meer informatie over EHBO is te vinden op www.EHBO.nl

EHBO App (Rode Kruis)
Met de EHBO-app van het Rode Kruis heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone, Android en Windows smartphones.

EHBO Cursus
Kijk voor een EHBO cursus in de buurt op de website van het Rode Kruis of het Oranje Kruis
Ook een EHBO cursus voor kinderen is erg handig en wordt door een aantal verzekeraars vergoed.
Mocht je EHBO vrijwilliger willen worden kijk dan op de website van stichting Evenementen EHBO Rotterdam.

AED & Reanimatie

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, jong en oud! De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de AED wordt gebruikt.

In Nesselande hangen meerdere Buurt-AED’s (zie kaart onderaan deze pagina) die dag en nacht bereikbaar zijn. Daarnaast hangen er ook een aantal AED’s bij bedrijven, winkels en in appartementengebouwen. Deze zijn uiteraard niet 24×7 bereikbaar. Vandaar het belang van openbare Buurt-AED’s (met een pincode). De meldkamer van 112 kan via de HartslagNu App direct burgerhulpverleners inschakelen om een AED te halen en naar het slachtoffer te gaan voor een reanimatie. In de oproep krijgt de hulpverlener de pincode van de kast te zien.

AED Cursus
Mocht je nog geen AED cursus hebben gedaan doe dit dan zo snel mogelijk. Dit kan o.a. via de website van de hartstichting of (in beperkte mate) in Nesselande via Buurtpreventie Nesselande in samenwerking met Gemeente Rotterdam.

Wat is burgerhulpverlening?
Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de buurt krijg je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan.
De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel.

Aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu
Heb je een AED certificaat? Meld je dan direct aan als burgerhulpverlener via http://www.hartslagnu.nl of via de app ‘HartslagNu (nieuw). Download gratis voor IPhone of Android. Vul vervolgens je profiel en beschikbaarheid in op de App. Mocht er op basis van je woon/werkadres of huidige locatie een melding in je omgeving zijn dan ontvang je hiervan direct een bericht.

Aanmelden als burgerhulpverlener in Nesselande
Meld je als burgerhulpverlener in Nesselande tevens aan bij de speciale Telegram ‘Standby’ App in Nesselande, waarin burgerhulpverleners in Nesselande met elkaar contact houden.

Reanimatie App
Met de volledig vernieuwde Reanimatie App is je kennis over reanimatie altijd en overal up-to-date. Download daarom direct de gratis Reanimatie App voor IPhone of Android.

AED aanmelden
Weet je een AED te hangen die mogelijk nog niet is geregistreerd (bijv. in een woning, appartementencomplex of bedrijf) meld dit dan op https://hartslagnu.nl/aed/aanmelden-aed/

AED aanschaffen
Wil je een AED aanschaffen voor je bedrijf of VVE kijk dan op deze site. Wil je als bewoner een Buurt AED in je straat in Nesselande, neem dan contact op met het Buurtpreventie Nesselande team, dan helpen ze je hierbij en kijken ze direct of de locatie handig is.

AED’s in Nesselande

Op deze kaart staan de AED’s in Nesselande. Voor het meest actuele overzicht van AED’s met hun status zie hartslagnu.nl (account nodig).

Open kaart in volledig scherm