Maandbericht: juni 2016

Beste allemaal,

Graag brengen we je via dit maandbericht op de hoogte van zaken die voorbij kwamen in juni.

Juni was overduidelijk de maand waarin het weer veel ging om gestolen fietsen. Fietsen bij de metro werden weggenomen, fietsen bij de hockeyvereniging werden weggenomen, fietsen werden uit de tuin weggehaald, etc… (onze Facebookpagina staat er vol mee). Zowel tijdens onze preventieve rondes als daarbuiten kwamen ook de nodige meldingen binnen van bewoners die verdachte types met fietsen zagen sleuren. Zowel de verdachte types als de fietsen verdwenen echter steeds ergens in de wijk. Let erop dat uw fiets steeds ook met een stevige ketting ergens aan vast staat. Bekend is ook dat er zogenoemde lopers van bekende merksloten in de wijk gebruikt worden om fietsen te stelen. Een ‘loper’ is een soort fabriekssleutel die op alle sloten van een bepaald type en merk past.

Twitterbericht politie
Twitterbericht politie

Vanaf de Henri Matissestraat werd op 6 juni een zwarte Seat Leon weggenomen. Helaas is deze auto niet meer teruggevonden. Wist je dat wij dit soort berichten steeds heel breed communiceren via Facebook en ons Twitteraccount ? Onder andere de gemeente en de politie retweeten onze berichten ook, waardoor het bereik behoorlijk groot is (ook ver buiten Nesselande).

De politie twitterde dat op 10 juni de nodige jongens gecontroleerd zijn naar aanleiding van meldingen over dealen nabij het metrostation van Nesselande. De meldingen kwamen van bewoners die preventief, voor Buurtpreventie Nesselande, rondliepen door de wijk. Tussen deze jongens zaten volgens de politie de nodige bekende dealers. Zie je verdacht gedrag of handelingen die lijken op het dealen van verdovende middelen ? Bel dan gelijk 112 en geef zo veel mogelijk details door. Denk hierbij aan signalementen, kentekens, etc…

Ook op de pagina verloren- & gevonden in Nesselande regeerden de berichten over fietsen. Als je op de juiste plek zoekt, tref je ineens overal fietsen aan. In de sloot, in de berm tussen het hoge gras, in steegjes, etc… De meeste fietsen lijken van diefstal afkomstig, maar soms is een fiets lastig terug te bezorgen aangezien deze bijvoorbeeld geen postcode & huisnummer ingegraveerd heeft staan. Verder was een verloren iPhone snel weer terug bij de rechtmatige eigenaar en staan er ook weer katten en sleutels op (zowel gevonden als verloren).

Controleer geregeld onze Facebookpagina over deze verloren- & gevonden voorwerpen, dieren, etc… en wellicht tref je je fiets, konijn, kat of anderszins daar wel aan.

Winkeldief
Winkeldief

Het winkelcentrum in Nesselande werd al een tijd geplaagd door een winkeldief die steeds toesloeg en nadat hij betrapt werd, steeds weer in het niets opging. In juni was het wederom raak, maar nu liepen er de nodige leden van buurtpreventie buiten rond. Direct na de melding zijn we weer ruim in de omgeving gaan zoeken en troffen deze keer wel de bewuste verdachte aan. Hij werd, na meldingen van deze buurtwachten, door de politie gecontroleerd en gewaarschuwd (hij had deze keer niets weggenomen). Zijn naam is bekend en het is de vraag of hij snel terugkomt nu hij weet dat er naar hem uitgekeken wordt! Helaas bleef het in juni niet bij deze winkeldief. Meerdere meldingen van de winkeliers zijn opgepakt, maar helaas heeft dit niet geleid tot aanhoudingen.

 

Positief is het om te vermelden dat we deze maand geen enkele geregistreerde (poging) tot inbraak hadden ! Laten we hopen dat dit zo een lange tijd aanhoudt.

Het was een redelijk rustige maand in vergelijking met de afgelopen maanden. Super !

Als laatste willen wij jullie wijzen op de uitgebreide mail die wij, namens Buurtpreventie Nesselande, hebben verstuurd aan de verantwoordelijke ambtenaar veiligheid en wethouder Eerdmans. Helaas vergelijkt de gemeente Rotterdam ons met buurtpreventienetwerken van gemiddeld 10 bewoners per initiatief. De verstuurde mail richt zich op enkele punten waar wij als organisatie hinder van ondervinden en waarvan wij vinden dat het anders kan en ook moet. > Klik hier om de mail te lezen. <

Met vriendelijke groet,

Team Buurtpreventie Nesselande

 

Related posts

Leave a Comment