RED HET LEVEN VAN JE KIND, PARTNER OF BUURMAN door nu een donatie te doen voor AED’s in Nesselande

WAAROM ZIJN AED’S NOODZAKELIJK
Er worden gemiddeld 300 mensen in Nederland buiten een ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Ook in Nesselande hebben we elk jaar een aantal reanimaties die vaak niet goed aflopen omdat hulp te laat geboden wordt. Dit kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand is het van belang dat er binnen 4 tot 6 minuten met een reanimatie en AED wordt gestart, dit verhoogt de overleveningskans aanzienlijk. Een ambulance is vrijwel nooit zo snel ter plaatse.

HOE WERKT DAT DAN?
In Nesselande hebben we inmiddels een grote groep vrijwilligers die een EHBO en/of AED training hebben gevolgd via o.a. Buurtpreventie Nesselande. Het probleem is dat de beschikbare AED’s in de wijk met name ’s nachts niet of zeer moeilijk bereikbaar zijn omdat winkels en bedrijven gesloten zijn en appartementencomplexen afgesloten. Buurtpreventie Nesselande wil daarom een aantal AED’s in buitenkasten ophangen in de wijk. Deze zijn voorzien van een pincode. De meldkamer van de politie schakelt bij een reanimatie direct de vrijwilligers in de buurt in via een speciale app. De vrijwilligers krijgen dan de locatie en pincode te horen van de dichtsbijzijnde AED en de locatie van het slachtoffer.

HOE KAN IK HELPEN?
Een AED is van levensbelang maar kost veel geld, met een buitenkast zo’n 2600 euro per stuk. We doen daarom een dringend beroep op alle Nesselanders (bewoners en bedrijven) om een donatie te doen. In samenwerking met BuurtAED en Philips hebben we al bijna 1200 euro voor de eerste AED! Kunnen we de komende weken op jullie rekenen om de rest van het bedrag te doneren. Alle kleine beetjes helpen. Alvast bedankt!

Maak nu eenvoudig een donatie over via onderstaande site. Mocht er niet genoeg geld worden opgehaald dan wordt je donatie automatisch teruggestort.

DONEREN VOOR EEN BUURTAED IN NESSELANDE

We zoeken ook bedrijven in Nesselande die willen doneren/sponsoren! Dus ken je iemand met een bedrijf in Nesselande geef het door aan die persoon of vraag het persoonlijk!

Related posts

Leave a Comment