Nieuwsbrief Buurtpreventie Nesselande

Inbraken in september/oktober
In September en Oktober hadden we 1 geregistreerde woninginbraak en werden er diverse autoinbraken gepleegd. Op 16 oktober werden zelfs de wielen onder een auto vandaan gehaald.

stopfietsendiefstalFietsendiefstallen
Bijna wekelijks blijven er meldingen uit de wijk komen over gestolen fietsen en gevonden fietsen. Nog steeds zetten veel Nesselanders hun fiets niet op een tweede (kabel)slot en niet aan een paal. We maken iedereen er nogmaals op attent dat een aantal, standaard bij een fiets geleverde (met name Axa) sloten binnen 1 seconde te openen zijn. Kijk ook op http://www.stopfietsdiefstal.nu voor meer tips.

Doe altijd aangifte van een gestolen fiets en meld het aan Buurtpreventie Nesselande want er worden er ook erg veel terug gevonden door zowel buurtpreventie als de politie. In het voorjaar komen we in samenwerking met de politie met extra preventieve acties om fietsendiefstallen in Nesselande te voorkomen.

Verdachte personen
Zo’n 1 a 2 keer per week komen er meldingen binnen van verdachte personen of auto’s. Het is altijd goed om hier melding van te maken binnen de buurtpreventie app. Bel bij een onderbuikgevoel echter altijd ook en eerst de politie. Bel bij urgentie altijd 112, bij geen urgentie 0900-8844.

logo-hartveilig-wonenAED cursus
Komende weken zijn de eerste drie AED trainingen in Nesselande. Opgeven hiervoor is niet meer mogelijk. Het goede nieuws is dat we ook in 2017 in Nesselande weer gratis AED trainingen kunnen aanbieden. Meer hierover in het nieuwe jaar.  Heb je al een AED training gedaan? Meld je dan ook aan op www.hartveiligwonen.nl


Buurtpreventie borden in de wijk

De gemeente Rotterdam heeft inmiddels een nieuw (neutraal) ontwerp voor buurtpreventieborden gemaakt. Binnenkort zullen er ook een aantal in Nesselande worden geplaatst op plekken waar je de wijk binnen komt. Op deze manier is voor iedereen zichtbaar dat buurtpreventie in Nesselande actief is.

jaslogoZichtbaarheid buurtpreventie
De buurtpreventie coördinatoren in de wijk beschikken inmiddels over een gele opvallende jas met de tekst ‘Coördinator buurtpreventie’. Deze zullen bij de preventieve rondes worden gedragen. Ook zijn er nu gele hesjes met buurtpreventie logo. Binnenkort zullen er op grotere schaal preventieve rondes in de wijk worden gelopen en vanaf nu dus ook goed zichtbaar. Een mooi moment om met elkaar even stil te staan bij de veiligheid in je eigen straat.

Feestdagen
Zorgt u er met de komende feestdagen voor dat uw huis altijd een bewoonde indruk maakt?
Kijk voor meer tips op: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

 

 

Related posts

Leave a Comment