Maandbericht: april 2016

Wat kwam er in de maand april allemaal voorbij?

Strand-app
Op zaterdag 30 april lanceerden wij de strand-app. Deze groep is een aanvulling op de bewonersgroepen en is bedoeld voor meldingen op en direct rond het strand van Nesselande. De app is ontwikkeld in samenwerking met de hulpdiensten als de politie en de brandweer (strandwachten). Indien de strandwachten in de strandpost aanwezig zijn, zullen zij ook in de app-groep participeren. Zo kunnen zij snel anticiperen op eventuele meldingen. De strand-app is net als de andere buurtpreventiegroepen een aanvulling op de meldingen aan de meldkamer (112 of 0900-8844). Tijdens de pilotfase is de strand-app enkel en alleen toegankelijk voor leden van buurtpreventie Nesselande. Na de evaluatie van de pilot zal de strand-app mogelijk ook voor niet bewoners toegankelijk gemaakt worden.

Auto-inbraak / autodiefstal
Helaas is er ook in april weer een aantal keren in auto’s ingebroken. Complete stuurinrichtingen en navigatiesystemen werden weggenomen. Vooral auto’s van het merk Audi lijken doelwit te zijn van deze inbraken. Naast de inbraken zijn er ook verscheidene auto’s in z’n geheel weggenomen. Eén Audi aan de Laan van Avantgarde en opvallend genoeg vier auto’s (2 Audi’s en 2 BMW’s) tegelijk vanuit de parkeergarage onder het winkelcentrum (waarvan ook 2 auto’s uit het niet publieke gedeelte).

Woninginbraak
Ook werd er in de maand april 2x ingebroken in een woning, waaronder aan de Carel Willinksingel. Daarnaast werd er 1x een poging tot inbraak gedaan. Heeft u al antitrekbeveiliging op de deuren aangebracht ? Dit zorgt er voor dat inbrekers langer nodig hebben om in uw huis te komen. In veel gevallen slaan ze dan liever uw huis over. In Nesselande zit een bedrijf dat u kan helpen bij het verbeteren van de beveiliging van uw woning (waaronder het aanpassen van sloten en plaatsen van antitrekbeveiliging).

Fietsdiefstal

Deze fiets wordt nog vermist.
Deze fiets wordt nog vermist.

Zoals iedere maand verdwijnen er de nodige fietsen vanuit de rekken bij het metrostation. Ook in april zijn er weer fietsen weggenomen. Bent u in de buurt van het metrostation en signaleert u gedrag bij de fietsen dat niet hoort bij een normale passant, meld dit dan direct bij 112 en zet daarna gelijk de buurtpreventie-app in. In het verleden hebben we op deze manier al enkele fietsendieven te pakken kunnen krijgen. Ook worden er wel fietsen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, teruggevonden door de wijkagent. Zo plaatste één van de wijkagenten een afbeelding van een dergelijke fiets op Twitter (zie retweet via ons Twitteraccount). Gelukkig vond 1 eigenaar haar gestolen fiets ook zelf weer terug tussen de fietsen bij het metrostation. De fiets was voorzien van een nieuw slot, maar de politie hielp haar, na het laten zien van het aankoopbewijs, de fiets weer terug te krijgen. De dader, zeer vermoedelijk een wijkbewoner, is helaas niet gepakt.

Middelen aangevraagd
Op verzoek van de gemeente Rotterdam hebben wij een begroting opgesteld voor middelen om Buurtpreventie Nesselande nog een stap verder te brengen. Denk hierbij aan zichtbaarheidsvesten, lampen, portofoons, etc… Zodra de begroting wordt goedgekeurd, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

En verder…
1) Een bewoner kwam er achter dat haar sleutels weggenomen waren na het kort open laten van de voordeur. Aangezien deze vermoedelijk door een insluiper zijn weggehaald, zijn gelijk alle sloten van de woning vervangen. Let erop dat u altijd zicht houdt op de deur als deze open staat. Ook al gaat u maar even van de deur weg. 2) De gemeente Rotterdam heeft, na een buurtschouw, aangegeven de BOA’s meer te laten controleren op het aangelijnd houden van honden (buiten de losloopgebieden) en de opruimplicht van hondenpoep. 3) Deze maand liepen er ook weer de nodige collectanten en bedrijven rond die aan de deur goederen verkochten. Een aantal conform de regels die hierover bestaan, maar ook wederom een aantal die de boel oplichten. Maak voor jezelf een overwogen keuze om geld te geven of niet. Vraag bijvoorbeeld naar een legitimatiebewijs of controleer het collecterooster via: http://www.cbf.nl/collecterooster/roosters/

 

Related posts

Leave a Comment