GRATIS cursus reanimeren en gebruik AED !

Deze actie is gestopt. Er hebben zich al meer deelnemers aangemeld, dan nu geplaatst kunnen worden. We gaan de gemeente vragen om een herhaling van deze actie. Zodra we hier meer informatie over hebben, plaatsen we dat hier.

Iedere week krijgen driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans van zo iemand neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt. Dit is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren en wanneer het nodig is een elektrische schok geeft. Snelle hulp is dus van levensbelang en aangezien in deze gevallen echt iedere seconde telt, is het van belang dat ‘vrijwilligers’ (mensen die een EHBO diploma hebben en of kunnen reanimeren) snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, totdat de ambulance, politie en of brandweer arriveert.

Team Buurtpreventie Nesselande biedt, namens de gemeente Rotterdam, 25 deelnemers aan Buurtpreventie Nesselande aan om gratis de cursus reanimeren en het gebruik van een AED te volgen. Maak gebruik van dit unieke aanbod !

Voorwaarden:

  1. Je bent daadwerkelijk bereid om te reanimeren, indien iemand een hartstilstand heeft
  2. Je bent lid van Buurtpreventie Nesselande en dus ook woonachtig in Rotterdam-Nesselande
  3. Slechts 1 bewoner per aangesloten adres in Nesselande kan deelnemen
  4. De eerste 25 deelnemers die zich hebben aangemeld komen in aanmerking voor deze gratis cursus

Indien veel meer leden zich aanmelden voor deze cursus, zullen wij contact opnemen met de gemeente Rotterdam om te bezien of een dergelijke actie herhaald kan worden voor leden van Buurtpreventie Nesselande.

N.b.: Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Meer informatie hierover vind je hier: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Related posts

Leave a Comment