Twee AED’s gefinancierd, locatie gezocht voor 3e AED in zuiden van Nesselande

De AED crowdfunding acties van Buurtpreventie Nesselande waren een groot succes. Ruim 3200 euro is opgehaald voor de financiering van twee AED’s met buitenkast.

Maar als het om levens gaat blijven we niet stil zitten. Elk jaar overlijden er veel mensen aan het gevolg van een hartstilstand. Ook in Nesselande komen er meerdere reanimatie meldingen per jaar voor.

Burgerhulpverleners gezocht
Zoals jullie gezien hebben zijn we op zoek naar 100 burgerhulpverleners in Nesselande, Nesselanders met een EHBO en/of AED certificaat. Als je kan reanimeren en met een AED kan omgaan meld je dan aan op de website van Hartslagnu.nl en je krijgt via een speciale App van de meldkamer bij 112 direct door als er een hartstilstand is in jouw omgeving. Je krijgt in het bericht dan precies te horen wat je kan doen (de locatie van de dichtstbijzijnde AED, de eventuele pincode van de AED kast en op welk adres het slachtoffer is). Daarnaast is er een speciale Telegram groep voor burgerhulpverleners in Nesselande waarin we elkaar op de hoogte houden van incidenten en belangrijke tips.

AED locatie gezocht
Daarnaast zijn we op zoek naar een groep bewoners in het zuiden van Nesselande (richting hornbach/Zevenkamp) en/of in Haag en Park die met elkaar een derde AED sponsoren. Buurtpreventie Nesselande kan de crowdfunding regelen en een deel sponsoren. De groep bewoners moet dan in 1 maand tijd nog zo’n 950 euro bij elkaar sponsoren. Uiteraard zoeken we dan ook iemand bij wie de AED kast in de voortuin (bij voorkeur aan de gevel) opgehangen kan worden. Het beheer van de kast kan het Buurtpreventie team verder doen.

Een AED in je straat! Wel zo’n veilig idee, want de kans dat een ambulance er binnen de kritieke 6 minuten is is klein.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment