EHBO/AED

Eerste Hulp Bij Ongelukken

ehbokofferNiemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat u kunt doen, kunt u snel iemand helpen. Dit kan o.a. via een EHBO en AED cursus. Uiteraard zijn er ook de nodige apps die je kunnen helpen.
Meer informatie over EHBO is te vinden op www.EHBO.nl

EHBO App (Rode Kruis)
Met de EHBO-app van het Rode Kruis heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone, Android en Windows smartphones.

EHBO Cursus
Kijk voor een EHBO cursus in de buurt op de website van het Rode Kruis of het Oranje Kruis
Ook een EHBO cursus voor kinderen is erg handig en wordt door een aantal verzekeraars vergoed.
Mocht je EHBO vrijwilliger willen worden kijk dan op de website van stichting Evenementen EHBO Rotterdam.

 

logo-hartveilig-wonenAED

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, jong en oud! De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt.

AED Cursus
Mocht je nog geen AED cursus hebben gedaan doe dit dan zo snel mogelijk. Dit kan o.a. via de website van de hartstichting of (in beperkte groepen) in Nesselande via Buurtpreventie Nesselande in samenwerking met Gemeente Rotterdam.

Aanmelden als burgerhulpverlener
Heb je een AED certificaat? Meld je dan direct aan als burgerhulpverlener via www.hartveiligwonen.nl of via de app ‘AED Alert Hartveilig wonen’. Download gratis voor IPhone of Android. Vul vervolgens je profiel en beschikbaarheid in op de App. Mocht er op basis van je woon/werkadres of huidige locatie een melding in je omgeving zijn dan ontvang je hiervan direct een bericht.

Reanimatie App
Met de volledig vernieuwde Reanimatie App is uw kennis over reanimatie altijd en overal up-to-date. Download daarom direct de gratis Reanimatie App voor IPhone of Android.

AED aanmelden
Weet je een AED te hangen die mogelijk nog niet is geregistreerd (bijv. in een woning, appartementencomplex of bedrijf) meld dit dan op de website van de hartstichting. of via de EHBO app.
De harstichting registreert vanaf april 2017 AED’s voor de twee reanimatie oproepnetwerken: ‘HartslagNU’ en ‘Hartveiligwonen’ en voor het Rode Kruis.
De website www.aed4.eu (zoek op trefwoord: Nesselande) geeft ook een overzicht van AED’s.

AED aanschaffen
Wil je een AED aanschaffen voor je bedrijf of VVE kijk dan op deze site of neem contact op met het Buurtpreventie Nesselande team.